woensdag 7 september 2011

Wanneer de geneeskunst faalt...

Wat te doen na een nacht stevig gedronken te hebben? Bolivia geeft het antwoord:
je begint met een ontbijt om 10 uur s morgens met tomaten, maïs en vooral veel veel ajuinen en om alles een beetje op smaak te houden, smijten we een biefstuk op het vuur. Wat vooral af te raden is, is met dat ontbijt water drinken. Met cola zal je maag veel veel sneller in orde zijn.
Ik heb hier eigenlijk echt wel al veel speciale dingen opgegeten. ik heb het hart van een koe geprobeert,
een guinees biggetje en ze eten echt alles van dat schattig ding. Longen, tong, de ogen, ....
Er bestaat hier ook een speciale schotel van puur vlees. Ik geloof dat je het zo schrijft. chicharon
bij deze schotel kun je de maag, de lever, de poten met hoef en de oren eten. Ik heb alles geprobeerd en het verschrikkelijkste is het oor. lijkt alsof ge op leer aan het kauwen zijt. ma op zich de rest viel goed mee, lekker zelfs. Met deze schotel drink je dan een artisanale drank, nog wel lekker maar ruikt wel naar mest. doet me denken aan het goeie ouwe Glabbeek.
nu, mijn nicht hier is redelijk ziek. 2 weken geleden heeft ze last gekregen van migraine en moest ze naar het ziekenhuis. Het enige probleem is dat de dokters niet weten wat ze heeft en steeds zeggen, morgen gaan we het weten  maar daar komt dan weer niks van in huis. Wat doen ze dan in Bolivië. Ze gaan vertrouwen in
de energie en de magie. Mijn papa heeft een soort van offer gemaakt omdat alles in harmonie moet zijn. aarde, water, vuur, wind. Wat doen ze dus precies. het is een offer met een en al symbolen. suiker met tekeningen op bijvoorbeeld geld om rijker te worden. een plantje, en een popje van een lama. je kan het ook doen met een echte lama en zijn bloed gebruiken, maar hij had geen lama gevonden. Dit zetten ze dan in een speciaal soort ·bakje· van vuur en dat wijden ze dan vervolgens met water. Als het vuur te groot wordt betekent het dat er kwade geesten aan het ontsnappen zijn. daarom moet ge uren bij het vuur blijven om een oogje in het zeil te houden.
Tijdens het wijden moet ge u wensen maken en als ge het goed hebt gedaan zullen al u wensen uitkomen.
Om flo te genezen hebben ze ook eerst een soort van steen een hele nacht in haar oksel gestopt en vervolgens met kruiden in een ander vuur te werpen. Die steen smelt een beetje en daarna kan je lezen hoe het zit met de zieke. In flo haar steen hebben ze gelezen dat ze enorm veel hoofdpijn heeft omdat de top rood was. de rug was geel wat betekent dat de ziekte niet op een, twee, drie te genezen is. Maar dankzij het ritueel zou het wel moeten genezen. Ook geloven ze meer in een soort van magiërs dan dokters. Deze magiërs kunnen zonder u aan te raken zien wat je hebt. Deze week heb ik dus met mijn eerste frustraties moeten om gaan. Het is moeilijk om te begrijpen, maar het is iets wat je moet leren om ieder zijn gedachtegoed te accepteren.

nunca te olvido

¿Y qué es la primera vez ?
Simple. Es la primera acción o emoción que una realiza o siente.
pero es mejor explicar de esta forma . hay muchos primeras veces:
primera vez que vives
primera vez que comes dulce
primera vez que regalas una flor
primer beso, primer noviasgo y así continua y continua
pero hay una primera vez que nunca se olvida.
es la primera vez que amas y que es amor
Amor es dar todo por alguien y darlo todo por uno mismo
Amor es algo difícil de decirlo pero si tu amas a alguien
y ese alguien te ama a ti.
Ambos vivirán momentos que con el paso del tiempo seguirán recordarlo